Den barmhjertige velgørenhed

Avisen i undervisningen og Skoleblogs avisskabelon

SKREVET AF: Frederik Overbeck og August Oppfeldt.

Rødekors hjælper dagligt en masse flygtninge, både i nærområderne og med donering af penge til asylcentre. Susanne er en af de frivillige arbejder i Røde Kors genbrugsbutik i Roskilde, og har fået en lidt speciel, men god oplevelse i butikken.

En hjerteskærende oplevelse.
Susanne er en helt normal 65 år frivillig arbejder i Røde Kors genbrugsbutik i Roskilde, og hun nyder det. En August dag, da Susanne sad nede i genbrugen kom en en mand ind. Manden var flygtning fortalte Susanne os, og var ikke i butikken fordi han ville købe noget, men fordi han ville snakke med Susanne. Susanne kendte ikke manden og forstod ikke, hvad han ville før han stod grædende ved disken og takkede hende for hendes arbejde, der reddede liv. “Da Alireza – Ja det hed han jo – begyndte at græde vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre. Jeg vidste jo ikke, hvorfor han græd, jeg havde virkelig ingen ide, men pludselig begyndte han, at sige nogle ord mens han græd, og jeg fangede et af dem ‘tak’. Jeg holdte bare om indtil han var færdig med at græde, fortalte han mig på dansk med en meget stærkt accent hans historie, som havde været meget barsk. Den eneste grund til at han stadig var i live var, at en dansk arbejder nede i Afghanistan havde givet ham mad, og havde hjulpet ham med, at få fat på en ordentlig båd som han kunne tage fra Libyen til Grækenland.” -Sådan udtalte Susanne sig om den hjerteskærende oplevelse, fra en ganske almindelig dag i butikken.
Lige siden den dag i August har Susanne været klar over, at hendes arbejde har betydet noget for andre mennesker, det havde hun aldrig følt på samme måde før.
Susanne har ikke set Alireza eller hørt fra ham siden den dag, men hun har vidst lige siden, at han var en god mand og derfor nok skulle nå langt i livet, hvis ikke han var blevet sendt tillbage til hans hjemland.

Røde kors’ bidrag til verden
Røde kors har syv principper som de har fulgt i 150 år. Her kan du læse de syv principper:
Medmenneskelighed. Upartiskhed. Neutralitet. Uafhængighed. Frivillighed. Enhed. Almengyldighed.

Røde kors har også en doneringsside, hvor du kan donere penge, og tøj til folk der er i nød. Her er et skema over hvor langt din penge rækker på år.
Så langt rækker dine penge på et år.
50 kroner om måneden: Myggenet, der beskytter 30 mennesker mod malaria
70 kroner om måneden: 24 børn ramt af krige og katastrofer får mad i en måned.
85 kroner om måneden: Rent vand i ét år til 37 mennesker
100 kroner om måneden:  Mad til 2 børn på flugt. Hver måned du støtter.
150 kroner om måneden: Midlertidigt husly til 4 familier under en katastrofe
200 kroner om måneden: Husly til en familie. Efter 2,5 måneds støtte.

Røde kors ejer flere end 200 genbrugsbutikker i Danmark, og har 35.000 frivillige arbejder bare her I Danmark
200.000 danskere donerer penge til Røde kors jævnligt. Røde Kors i Danmark hjælper asylansøgere, og flygtninge med at skaffe tøj. Røde kors hjælper især meget flygtninge fra katastrofe Områder i hele verden, men det er ikke kun fysisk hjælp du kan få fra Røde kors, men også Ældrepleje, og ensomhed eller socialt udsatte børn eller social vanskelige familier. Røde kors er Også dem som for indført førstehjælp, som et fag i skolen.
Har lagt mærke til at der står mænd, og damer klædt i rødt til fodbold kampe, Eller protestdemonstrationer, eller andre store arrangementer så er det samaritter, fra Røde kors. de er Frivillige mænd, og damer som er højt øvede indenfor førstehjælp, og er altid klar til at hjælp hvis Det skulle gå galt afsted.