Den lange vej til Danmark

SKREVET AF: Christoffer Marell, Lauren Graham-Moore og Christian Jørgensen.

Foto af: Makurley Dixon

I Danmark er der i øjeblikket massere af flygtninge men, hvor mange ved egentlig, hvad flygtningene går igennem for at komme hertil?

De flygtninge, der tager herop kommer fra mange forskellige lande, men de fleste kommer fra Syrien. Herunder kommer der flygtninge fra: Afghanistan, Palæstina, Libyen, Iran, Eritrea, Somalia, Tyrkiet og Nigeria. Flygtningene fra Syrien flygter udelukkende fra krig eller frygten for at blive straffet for at sige deres mening. Størstedelen af dem, der kommer herop er unge mænd i 20’erne. Folk tager herop fordi de kommer fra et land med forfærdelige forhold og fra et land, hvor der har været krig og elendighed.

Nogle har selvfølgelig i lang tid overvejet andre muligheder, men har i sidste ende været nødt til at flygte til Europa for, at finde et bedre liv. Flygtninge fra Iran flygter f.eks fordi de har udtalt sig politisk på en måde regeringen ikke synes om, hvilket sætter dem i dårlig lys fra statens side.

Flugten

Flygtninge fra Syrien, krydser først grænsen til Tyrkiet, hvor de i tyrkiet kan købe en plads på en ulovlig båd, som kan sejle dem til evt. Grækenland eller Italien. Når de er ankommet i Grækenland eller Italien, kan de så vælge enten, at blive eller rejse videre op gennem Europa. Alene rejsen over grænserne er noget af en udfordring. De med penge kan betale en menneskesmugler til, at få dem over grænserne i de forskellige lande. Risikoen ved denne metode er meget stor, og man kan risikere at få en dom. Dommen afhænger af i hvilket land du blev fanget og om du tidligere har været straffet.


Illustration af: Karen C. F. K. Johannsen

 

Fakta:

-Halvdelen af Syriens befolkning er på flugt.
-6,5 millioner af dem er på flugt inde i landet.
-2 millioner er flygtet til nabolandene.
-Bashar al-Assad har været præsident siden år 2000.