En slagters historie

Avisen i undervisningen og Skoleblogs avisskabelon

SKREVET AF: Frederik Overbeck og August Oppfeldt.

800 flygtninge fra Somalia får deres opholdtilladelse til genovervejning. Abdi Asis Osman er en af dem, og han vil fortælle hans historie.

En ubehagelig situation
I over 3 måneder har Abdi Asis Osman været meget bekymret for ham og hans børns fremtid, han har haft svært ved at sove og har ikke kunnet få meget mad ned. Abdi Asis Osman er flygtning fra Somalia og kom til Danmark i 2004. I Danmark har Abdi lært at snakke dansk, fået stiftet en familie, åbnet sin egen slagter i København og vigtigst af alt er han blevet rigtig glad for, at bo her. I december 2015 fik Abdi et brev om, at han var en af de 800 somaliaske flygtninge, hvis opholdtilladelse ville blive genovervejet af udlændigestyrelsen. Abdi Asis Osman blev derfor nød til at tage sin sag op, og tog til en samtale hvor han skulle snakke sin sag. Abdi fik ikke noget reelt svar, men fik af vide at han ville modtage et brev i de kommende uger.
D. 1/3/2017 modtog han et brev der sagde at han kunne blive boende i landet. “jeg er bare så glad”, siger han “Da jeg fik brevet rystede jeg helt. Jeg var bange for hvad der ville stå, så jeg var faktisk direkte bange for at åbne det. Det jeg mest frygtede ved at blive sendt hjem, var at det ville gå ud over mine børn. Min datter på 2 år og min søn på under et halvt år, ville ikke kunne klare den lange rejse tilbage.”

Frygt for døden
Sagerne om hjemsendelse til Somalia har vakt stor debat og kritik det sidste stykke tid. Det er en Stramning af udlændingepolitikken  fra 2015 der har ført Abdi Asis Osman en midlertidig uvidenhed.
Den nuværende SR regering ændrede dengang en formulering, så der ikke længere stilles krav om at der er sket fundamentale stabile eller varige ændringer i hjemlandet, for at en opholdstilladelse kan indrages.

De valgte ikke at smide Abdi tilbage til Somalia fordi hans klan var lille i Somalia og meget støre klaner ville gøre dem ondt. Hans far var blevet dræbt af en støre klan og han selv var truede med den samme skæbne, det var derfor at Abdi valgte at flygte til Danmark. Den danske stat valgte at lade Abdi blive fordi at han både har arbejde som slagter, kan snakke dansk og har to børn. Før at Abdi fik besked på om han måtte blive i Danmark, så sagde han at han ville have at hans børn fik lov til at blive, fordi han vidste at de ville blive behandlet godt. Abdi siger også at hvis han døde nede i Somalia så må det være sådan. så længe hans børn fik en god fremtid.

34 ud af 800 har fået brev om indragelse.