Flugten fra skolen

Skrevet af: Jeppe Thyde og Oliver Ravn

Avisen i undervisningen og Skoleblogs avisskabelon

Få et indblik i en drengs svære skolegang og hvordan det har været og skulle flygte fra skolen, og dens hverdagsproblemer igen og igen.

Svær start.
I børnehaveklassen var han en af de populære drenge, han havde mange venner. Hver dag glædede han sig til at komme i skole og elskede det. Han lærte at læse, men det var meget svært. Han fandt hurtigt ud af at det faktisk var ekstra svært for ham, og han fandt ud af, at han var ordblind. I første klasse begyndte han til ekstra undervisning og fik hjælp. “Mit favorit-fag var matematik, og det var jeg ret god til”, udtalte Oliver sig. ”I 2 klasse blev mine forældre skilt og det var rigtig svært for mig, men jeg begyndtetil gymnastik og det gjorde mig rigtig glad. Jeg glædede mig altid til at komme til gymnastik”, Fortæller Oliver i et interview.

Op af bakke.
Det gik meget op af bakke for Oliver i trejde klasse. Han blev holdt ude for fælleskabet, de andre i klassen gad ikke snakke med ham, og de kom ikke til hans fødselsdag. Han skiftede skole, men det blev ikke bedre. Oliver kunne ikke falde til, og han havde det meget svært med skolen. Fjerde klasse blev ikke meget bedre for Oliver, han skiftede skole igen i femte klasse. Oliver fortalte i et interview: ”Jeg havde det forfærdeligt med mig selv og der var to dage, hvor det var på det værste. Jeg kunne ikke være mig selv, jeg kunne ikke snakke med nogen eller være sammen med nogen”.

En lys fremtid.
Han skiftede i 6. klasse og der var det også svært at få venner. Skole var en rigtig svær ting, og det har ikke været noget Oliver kunne lide. ”Jeg kunne ikke få nogle venner, der var ikke nogen, der ville være sammen med mig og det var svært at leve med”. ”Jeg er kommet et super fint sted hen nu, jeg glæder mig til at komme i skole hver dag. Jeg er meget glad for at være der hvor jeg er nu, og mit klare budskab til folk der har mange problemer er, at der er en trods alt en lys fremtid for os alle.”