Flygtet fra “helvede”.

SKREVET AF: Frederik Overbeck og August Oppfeldt.

Avisen i undervisningen og Skoleblogs avisskabelon

Da 27 årig Mohammed Ahmad Al-Jazi’s hus og arbejde bliver bombet, tager han den farefulde flugt til Danmark alene, fordi at han her har muligheden for at få en familiesammenføring.

I begyndelsen
Mohammed Ahmad Al-Jazi og hans familie flygtede fra Syrien, da deres hus blev sprunget i luften. De startede med at flygte  til Libanon, men som illegale invandrere kunne han ikke tjene mere end 7-800 dollars om måneden, og til en hel familie var det ikke nok. Han efterlod familien i Libanon, efter han havde solgt sin bil for 12.000 dollars – han gav 8000 til sig selv og 4000 til familien. Mohammed tog så afsked med familien meget trist til mode, med et løfte til hans kone om at han ville nå til Danmark. Han lovede, at han ville få nogle mænd sendt af sted efter resten af familien, som kunne få dem sikkert til Danmark. Mohammed begav sig afsted, og sammen med firetredive andre fik han fat i en lille båd som de alle kunne sejle til Grækenland i. Imod alle odds gik sejlturen godt, og alle passagere kom i land helskindet. Efter de var kommet i land, var de stadigvæk illegale, og måtte bo gemt ude i en skov uden mad og drikke i 3 dage. Mohammed fik fat i et falsk pas ret hurtigt, men det havde han det svært med, for han havde aldrig gjort noget ulovligt før. Han tager så en flyvemaskine til Paris og arbejder på, hvordan han vil nå sit mål.

Danmark
Da Mohammed Ahmad Al-Jazi ankom til Paris, satte han sig i en taxi, der kørte ham til Danmark. Mohammed Ahmad Al-Jazi havde forinden studeret de europæiske lande, og derfor vidste han, at Danmark havde et åbent sind overfor flygtninge. Mohammed Ahmad Al-Jazi ankom til Danmark i 2012, hvor han hurtigt blev integreret i samfundet, og blev en dansk statsborger. Mohammed Ahmad Al-Jazi fik familiesammenføring af den danske stat.
Mohammed Ahmad Al-Jazi var meget glad for endelig, at kunne se sine børn og kone efter alt den tid. Hans ældste søn, der går i 1 klasse snakker allerede godt dansk. Allerede 3 måneder efter blev Mohammed Ahmad Al-Jazi uddannelsepapir godkendt, og han fik en praktikplads på Herning sygehus. Mohammed Ahmad Al-Jazi arbejder nu på et plejehjem og er i gang med at bestå en dansk prøve, så Mohammed og hans familie kan blive bedre integreret i det danske samfund
Mohammed Ahmad Al-Jazi’s kone har dog haft svært ved at få sine arbejdspapirer godkendt eftersom universitet i Aleppo, er blevet bombet til ruiner. Lige nu er hun på barsel fordi de har lige fået en ny søn. Mohammed Ahmad Al-Jazi synes, at danskerne er gode mennesker, men det kan godt være svært, at møde et nyt folkefærd.

Meninger og holdninger
Vi har kontaktet Mohammed Ahmad Al-Jazi i dag, og han fortæller, at han synes, at han er ekstremt heldig i forhold til, at han kan arbejde på et højt plan i forhold til sine venner. Han fortalte en historie, om en af hans venner der var en højt uddannet fysiker, men som ikke kunne komme til at bruge hans uddanelse i Danmark på nogen som helst måde. Han fortæller også, at han selvfølgelig synes, at det er ærgerligt, at så mange danskere har fordomme om flygtninge, men at der er en god grund til det, da en del flygtninge desværre bliver lidt kriminelle, men selvfølgelig er det ikke alle.