Flygtninge skal integrere sig bedre.

SKREVET AF: Julie Poulsen & Mette Mona Petersen

Avisen i undervisningen og Skoleblogs avisskabelon

Vores nysgerrighed bragte os en helt almindelig onsdag formiddag ud på gågaden i Roskilde, for at høre den ældre og yngre del af befolkningen om, hvad de mener vi kunne gøre bedre for flygtninge her i Danmark…

I Roskilde gågade klokken 10:20 var der mange ældre mennesker og derfor startede vi på vores  meningsmåling her. Vi ville rundt og spørge folk om deres holdninger til flygtninge her i Danmark. Et spørgsmål, vi måtte have svar på var, hvad danskerne mener man kunne gøre anderledes for at hjælpe flygtningene her i vores land. Vi startede på gågaden da vi kunne se, at der næsten kun var ældre mennesker på gaden på dette tidspunkt. Vi besluttede derfor at spørge de ældre først, og derefter bevæge os op mod Ros Torv, for at spørge nogle der også var en smule yngre. De unge går sikkert ikke op i det med flygtninge, ligesom de fleste voksne og ældre.

De ældres meninger
Vi fik spurgt forskellige ældremennesker om hvad de mente, men folk svarede for det meste det samme, ellers svarede de ikke på spørgsmålet. De fleste ældre på gågaden havde et meget uddybet og en god argumenteret mening om hvad vi i Danmark kan gøre bedre for at hjælpe flygtningene. De sagde at det ville være godt, hvis vi begyndte at give dem et lille ekstra skub ind i den danske kultur. F.eks. at flygtningebørn skulle sættes i de danske skoler fra starten af, så de lærer om vores kultur og vores sprog, så kan de få en god dansk uddannelse når de bliver større. De ældre mente også at de voksne skal ud på arbejdsmarkedet hurtigst muligt, når de kommer til Danmark, så de kan få en god start her i landet.

De unges meninger
Senere på dagen tog vi op til Ros Torv for at få spurgt nogle unge. Der kommer altid en masse unge på Ros Torv til frokost tid for at shoppe og spise fastfood. Vi fik ikke spurgt så mange unge, da de bare gik væk fra os og ikke ville snakke med os. Dem vi fik fat på, vidste Ikke rigtig hvad de skulle svare, da de var ligeglade med at flygtninge kommer til Danmark. Der var få der syntes at vi skulle have skoler til dem, så de kan lære vores sprog og kultur.

 

Faktaboks: