Rundspørge på Strøget

SKREVET AF: Oscar Lau Chabert og Casper Dick Tofteng

Vi har været en tur på Strøget og spurgt folk, hvad de syntes om flygtninge, og fremtiden for Danmark.  

Oscar og jeg tog en tur til rigshospitalet for at høre om vi kunne få lov til at snakke med en flygtning, som der er blevet læge og udrettet noget stort, men det kunne vi ikke. Vi fortsatte turen mod strøget hvor vi havde en plan B. Vores plan B, gik ud på at lave en undersøgelse ud fra nogle spørgsmål som vi havde lavet mandag. Vi skulle filme en masse folk, som ikke blev til så mange folk alligevel, fordi da de fandt ud af at de skulle filmes, ville de ikke svare på spørgsmålene. Vi snakkede med en drengegruppe på omkring vores alder (14-15 år). Vi snakkede med en pigegruppe på omkring vores alder (14-15 år). Vi snakkede med en hjemløs og hans søde hund. Vi snakkede med 2 portugisiske kvinder, som bor i England og er på ferie her i Danmark. Vi gik og gik og gik, og vi spurgte og spurgte og spurgte, men ingen ville stille op til et video interview. Vi prøvede at snakke med nogle flere, men det blev ikke til noget da vi begge var trætte i benene, så vi mødtes med nogle fra vores klasse og snakkede om hvad vi havde lavet. Vi gik hen til hovedbanegården, hvor dem fra vores klasse skulle til Nørreport St. og fortsætte, mens vi tog toget hjem.

Spørgsmål 1: Hvad synes i om at det tilsyneladende ser ud til at Danmark bliver et multikulturelt land i fremtiden?

Den hjemløse mente at det allerede er sket, ” prøv at gå ind i 7-eleven, det er kun folk der taler hulla-bulla sprog. Der er snart ikke mere dansk kultur tilbage! 100%”

Drenge flokken sagde alle sammen i kor ” Det er fint nok”

De to Portugisiske svarede  ” Danmark er et dejligt land, men vi lægger ikke rigtigt mærke til så mange andre end danskere”

 Pigeflokken ” Det er da fint nok, hvis de kan leve her i vores land, så kan vi da også leve i deres land.”

Spørgsmål 2: Hvad er det rigtige ord for sort ? Neger, nigger eller anden-etniskbaggrund?

Hjemløs: ”Det findes ik”

Drenge gruppen: ” Nok anden- Nigger, arrrrr. Undskyld, det rigtige ord er etniskherkomst.”

Pigerne fra Portugal: ” Sort, n-ordet er nok det værste at sige. Det er ligefrem kriminalitet. Det er meget nedlade at sige n-ordet til sorte mennesker. Men til hvide mennesker er det vel også forkert at sige. Man skal bare slet ikke sige det ord.”

Pigegruppen: ” Jeg vil nok sige at neger er det rigtige – eller sort. Der er jo ikke rigtigt andre ord man kan sige, for så bliver man betragtet som en racist.”

Spørgsmål 3: Hvad synes du om at indvandre der kommer til landet får asyl?

Pigegruppen: ” Det er fint nok, men de skræmmer os lidt ”

Hjemløs:  ”Danmark bliver deres nye hjemland. 100%. Du kan ikke gå ind i en butik nu uden af det er sådan noget hulla-bulla sprog.”

Drengegruppen: ” Det okay, når vi hjælper dem. Så vil de da også hjælpe os på et tidspunkt.” 

De to piger fra Portugal: ” Vi er ikke her fra, så vi ved ikke rigtigt hvordan i har det med det?”