Flugt fra forskellige vinkler (del 1)

Lavet af: Karen Johannsen

Avisen i undervisningen og Skoleblogs avisskabelon

“Flugt fra forskellige vinkler” er en tegneserie som handler om flugt fra forskellige vinkler, som titlen beskriver. I den lille fortælling følger vi to personer, en dreng fra Danmark og en pige fra Syrien. Begge personer er ca. de 14 år og har problemer i deres liv.

Den Syriske pige har en stor familie, og det er ikke altid at der er mad nok, når man lever i et krigsområde. Og der går nogle gange 2 dage uden mad. Denne syriske pige bliver slået hvis hun siger sin mening eller noget om krigen der foregår nærmest lige udenfor. Men hun har mange følelser og tanker om hendes livssituation og Familie. Også skal hun snart giftes væk til en gammel mand, hvilket ikke hjælper på hendes situation. Da det bliver for meget for hende, beslutter hun at flygte fra hendes liv. Hun gør det med hendes lillebror, som er den fra søskendeflokken hun stoler mest på.

Den danske dreng har en støttende familie, men i skolen er det anderledes. Skolen er en stor del af hans liv, og den del fungere ikke rigtig får ham. Han er ikke god til sine lektier, og han laver dem nærmest aldrig. Han keder sig sig i timerne og følger ikke med. Frikvartererne er heller ikke en sjov tid får ham. Han har ikke nogen gode venner, og han har svært ved at finde nye. De her ting er nok får ham til at indse, at han ikke kan lide sit liv og gerne vil have et andet. Han beslutter så at han gerne vil flygte og begynder at planlægge sin flugt, men han når ikke at gøre det.

Denne tegneserie er del 1 ud af 2. Vi bliver her stillet over får nogle problemer, som løser sig i den sidste del.